فرهاد بهشتي، رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران:

ساماندهي واحدهاي بدون پروانه کسب نيازمند همکاري مسئولان ذيربط با اتحاديه هاي صنفي/ واردات مرغوب با استفاده از کارشناسان اتحاديه هاي صنفي محقق مي شود

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران گفت: فعاليت واحدهاي بدون پروانه کسب بسيار گسترش و افزايش يافته است؛ لذا حضور مسئولان قدرتمند و ذي صلاح ذيربط را مي طلبد که بتوانند در مهار اين معضل به اتحاديه کمک کنند تا امنيت مردم در اين راستا تامين شود. فضاي مجازي بستري شده تا تبليغات غير واقعي ايجاد شود و مشکلات مرم را زياد کرده است.

 

فرهاد بهشتي، رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران در خصوص اهداف و برنامه هاي چهار سال آينده هئيت مديره جديد اتحاديه بيان داشت: تنوع رسته هاي تحت پوشش و نظارت اتحاديه صنايع برودتي و تهويه مطبوع در دستگاه هاي خانگي و صنعتي در بخش هاي توليد، سرويس، خدمات فني و قطعات موجب شده اعضاي اين صنف ارتباط تنگاتنگ و خوبي با مردم داشته باشند؛ لذا براي ايجاد فضاي متناسب و ارتقاي ساختار اتحاديه نياز به تلاش مضاعف است.

وي تاکيد کرد: اين تلاش ها در ابعاد مختلفي چون آموزش مي باشد که بايد کميسيون هاي فني و حرفه اي را تقويت کنيم؛ همچنين رسيدگي به نيازها و خواسته هاي مراجعين و اعضا و تکريم ايشان از اهم موضوعات خواهد بود.

بهشتي موضوع بازرسي را مورد توجه قرار داد و گفت: از آنجا که واحدهاي بدون پروانه کسب و فعالان غيرمجاز براي مردم دردسرهاي بزرگي را ايجاد کرده اند توجه به ارتقاي سطح کمي و کيفي کميسيون بازرسي از اهم واجبات است. از ديگر مهمات؛ تعامل با سازمان امور مالياتي، بيمه تامين اجتماعي و سازمان صمت در جهت رفع مشکلات اعضاست.

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران ادامه داد: تشکيل واحد روابط عمومي منسجم و کارآمد در اتحاديه، همچنين چاپ مجله و ايجاد سايت فعال که بتواند اخبار و اطلاعات اتحاديه را به اطلاع اعضاء و طالبين اتفاقات اين اتحاديه برساند از برنامه هاي آينده مي باشد. درج اطلاعات اعضاء به همراه نشاني، آدرس و تخصص هر يک در مناطق مختلف شهري مي تواند راهنماي درست و مهمي براي آحاد جامعه باشد تا در نهايت، سود جويان در اين عرصه دستشان کوتاه شود و سرويس و خدمات مورد نياز مردم از افرادي اخذ شود که بدرستي به اصول علمي و تخصصي تعمير و ارائه خدمات و سرويس وقوف دارند.

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران با بيان اينکه رفع نارضايتي برخي از افراد در خصوص مشکلات مالياتي از اهم واجبات است گفت: زماني که حاشيه سود محاسبه مي شود و هزينه هاي سر بار را کسر مي کنيم، ضريب مالياتي بسيار کاهش پيدا مي کند؛ همچنين گراني سرسام آور قطعات و متعلقات به دليل افزايش قيمت ارز باعث کاهش سود فروشندگان و توليدکنندگان گرديده و ضريب سود کاهش پيدا کرده توجه به اين موضوع باري بر دوش دولت ندارد، لذا انتظار مي رود مسئولان امور مالياتي به مشکلات مبتلابه اصناف از جمله ماده 186 که خود معضلي بزرگ براي صدور پروانه کسب است توجه کنند.

 

بهشتي همچنين در خصوص پتانسيل داخلي توليد قطعات بيان داشت: در کشور پتانسيل توليد قطعات را داريم؛ اما به طور قطع نيازهاي کشور را تامين نمي کند. آمارهاي تقريبي نشان مي دهد 20 درصد در توليد انواع لوازم خانگي، جوش نقره، لاستيک هاي دور درب، ساندويج پنل ها و مابقي که فاز اصلي کمپرسورها، گازهاي برد سيالات و ... قطعات خطوط مايع سردخانه و در بخش لباسشويي و شوينده ها و پکيج نيز 20 درصد از لاستيک ها و خرطول ها را مي توانيم تامين کنيم. در برخي از توليدات متاسفانه به دليل کمبود قطعات، توليد با تاخير و تعويق قرارداد تحويل مواجه مي شود.

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران در رابطه با نيازهاي داخلي براي واردات قطعات اضافه کرد: صنف صنعت برودتي نزديک به 20 درصد توليد داخلي دارد و براي تامين 80 درصد باقي مانده نيازمند واردات است. به طور قطع براي واردات بايد از کارشناسان خبره و کارآزموده اي که در اين باب تجربيات ارزنده اي دارند بايد استفاده شود تا از خروج ارز براي واردات کالاها و قطعات بي کيفيت جلوگيري شود، اتفاقي که در سال هاي اخير رخ داده است.

 

وي تاکيد کرد: قطعا اين کارشناسان فعالان حيطه صنف برودتي هستند که اگر از ايشان مشورت گرفته شود و در حوزه تصميم سازي از آنها بهره ببرند قطعات خوبي براي واردات خواهيم داشت. همچنين در حوزه توليد در قالب پلتفورم مي توانيم راهنما باشيم.

بهشتي در خصوص قاچاق قطعات لوازم مورد نياز اين صنف نيز بيان داشت: کالاي قاچاق بسيار بي کيفيت است و فاقد خدمات پس از فروش. اکثر افراد پس از خريد کالاهايي که خدمات پس از فروش نداشته اند متاسفانه با مشکلات زيادي رو به رو شده که به اجبار در کميسيون هاي حل اختلاف به بررسي مشکلات و رفع آنها پرداخته ايم. اين کالاها اغلب در يخچال، فريزر و کولرهاي گازي و روغن هاي تقلبي است. متاسفانه جعل و تقلب در برندهاي اين لوازم بسيار شايع است. بايد براي واردات از کارشناسان و متخصصين هر کالايي استفاده شود. در اين راستا متخصصين اتحاديه ها مي توانند کمک دولت باشند تا سرمايه هاي کشور براي واردات کالاهاي مرغوب صرف شود.

 

وي در خصوص ايجاد شرايط براي رسيدن به پتانسيل واقعي در توليد گفت: يکي از دغدغه ها و توصيه هاي مقام معظم رهبري بحث توليد و تداوم آن است. قطعاً دانش و تخصص در حوزه توليد و تجهيز کارخانجات به دستگاه ها و تجهيزات مدرن و به روز به کمک متوليان امر بايد صورت پذيرد.

رئيس اتحاديه توليدکنندگان و تعميرکاران صنايع برودتي، تهويه مطبوع، لباسشويي و قطعات يدکي تهران افزود: همچنين براي واردات دستگاه هاي مدرن، کاهش تعرفه گمرکي و دقت در جزئيات بسيار موثر است. تجربه تلخ تعطيلي برخي از کارخانجات مانند کمپرسورسازي شيراز نمونه بارز بي دقتي به توليدکنندگان کشور است؛ چه آنکه توجه به توليد داخلي مي تواند آينده فرزندان مان را بيمه کند.