رئیس اتحادیه صنف ماشین‎های دوخت و بافت با ابراز نگرانی از تاثیر و عوارض نوسانات و افزایش لجام‎گسیخته ارز بر واحدهای تولیدی گفت: متاسفانه قیمت و نوسانات ارز بازار را با نوسانات شدیدی روبه‏‏‎رو کرده است که باید هرچه سریع‏تر مهار شود.

عباس منزوی افزود: نوسانات ارز سبب شده تا بیشتر فروشندگان کالای خود را به علت تردید در توانایی جایگزینی کالای مشابه در بازار عرضه نکنند و ادامه این روند منجر به تعطیلی فروشگاه‏‎ها و یا اجبار فروشندگان به فسخ قرارداد اجاره می باشد.

وی با اشاره به وضعیت سخت تولید تاکید کرد: عدم ثبات ارز و نوسانات ارزی، نبود اطمینان کسبه به گفته‏های مسئولان و بانک مرکزی و نیز شفاف نبودن افکار در درون تصمیم‏گیران و مدیران بانک مرکزی بالاترین ضربه اقتصادی را به تولید کشور وارد کرده است.

منزوی در همین خصوص اضافه کرد: هزینه‏های بالا جهت تأمین مواد اولیه، کمبود ماشین‏آلات و قطعات و نیز عدم امکان تهیه ماشین آلات جدید عملاً امکان تولید را بشدت با مشکل روبه‎رو کرده؛ ضمن اینکه امکان رقابت با پوشاک و کالاهای خارجی که به صورت قاچاق وارد می شوند را غیرممکن ساخته است.

وی در ارتباط با تاثیر تحریم‏‎های جدید بر بازار و راهکارهای مواجه با آن گفت: به طور یقین تحریم‏‎های جدید در تولید کالاهایی که نیاز روزمره مردم هست تأثیر دارد بخصوص در نوآوری برای تولیدات پوشاک و حفظ وضعیت کنونی بسیار دشوارتر خواهد شد؛ لذا جهت حفظ شرایط موجود بایستی ارز برای ذخیره قطعات یدکی و لوازم مصرفی در اختیار واردکنندگان قطعات قرار گرفته شود.

منزوی برای بهبود وضعیت کنونی راهکارهایی را مطرح و تصریح کرد: ثبت سفارش کالاها می‎بایستی با توجه به ضرورت نیاز و با نظرخواهی از اتحادیه‏‎های صنفی تحت نظارت اتاق اصناف تهران صورت گیرد و جزئیات محموله‏‎های وارد شده به همراه پکینگ لیست و ریز قیمت های دلاری در اختیار اتحادیه‏‎ها باشد تا پروسه فروش و قیمت ها و به تبع آن کالای قاچاق راحت تر قابل نظارت باشد.

وی همچنین اعلام کرد: با توجه به اینکه اتحادیه ها از زیر و بم محصولات صنف خود مطلع هستند؛ کلیه کالاهای وارداتی از هر گمرکی، می بایست با مشخصات کامل به اطلاع اتحادیه ها برسد. برای مثال از قیمت دلاری و ریالی برندهای مختلف و نیز کیفیت کالاها و …. چرا که از این طریق امکان نظارت بهتری وجود خواهد داشت.

رئیس اتحادیه صنف ماشین‎های دوخت و بافت تصریح کرد: هر گونه مصوبه‏ ای که مجلس ارائه می دهد با نظر مشورتی اتاق‏‎های بازرگانی تهران و ایران باشد؛ ضمن اینکه تصمیمات ارزی کشور و اولویت دادن به مسائل ارزی و نیز کالاهای وارداتی با توجه به نظر مشورتی اتاق‏ های تهران و انجام گیرد.

رئیس اتحادیه صنف ماشین‎های دوخت و بافت در مورد تولید چرخ و ماشین‏ آلات دوخت ابراز داشت: در حال حاضر فقط یک کارخانه تولید چرخ خیاطی خانگی و دو کارگاه مونتاژ چرخ خانگی در ایران داریم که نیاز بازار را برآورده نمی سازد چه رسد به صادرات.